Sportovní soutěž

21.05.2015 20:52

V sobotu 16.5. se v Pyšelých konalo sportovní cvičení okrsku Čerčany. Celkem se tohoto cvičení zůčastnilo jen 8 družstev, z toho bylo 5 družstev mužů, 3 družstva žen a 1 smíšené družstvo. Náš sbor zde reprezentovalo družstvo mužů a smíšené družstvo. Zastoupení měl nás náš sbor i mezi rozhodčími, kde nás reprezentovala Michaela Priknerová a Zdeněk Šašek st.

Družstvo mužů vedl jako velitel Martin Šašek, dalšimi členy družstva byli Jiří Strachota, Filip Vykydal, Karel Kotek, Daniel Špidra, Zdeněk Šašek ml. a Martin Prikner. Jako první disciplína nás čekala pořadová příprava, kde jsme udělali jednu drobnou chybu, za kterou jsme obdrželi jeden trestný bod. I přes toto zaváhání jsme v hodnocení disciplíny zkončili na 2. místě, za bezchybnými Žíňany. Poté jsme se přesunuli na 100m překážek. Tato disciplína se nám velmi vydařila. V součtu tří nejlepších časů jsme zvítězili o více než 4 vteřiny před druhými Nepseky. Výborný výkon zde předvedl především Karel Kotek, který s přehledem vyhrál pořadí jednotlivců a naší dobrou formu potvrdil také Martin Šašek, který měl druhý nejleší čas. Poslední disciplína, která na muže čekala, byl útok. Ten se nám vůbec nevydařil a po mnoha chybách jsme terče srazili až ve čtvrtém nejrychlejším čase. V součtu všech disciplín jsme obsadili 2. místo. Stejně jako v minulých letech se z vítězství radovali Nespeky.

Smíšené družstvo soutěžilo v tomto složení: velitelka Michaela Sobotková, dále pak Zuzka Tichá, Marie Kuchtová, Lenka Barková, Katka Vykydalová, Kristýna Sahulová a jediný muž Stanislav Vnouček. Pořadovou přípravu jsme zvládli bez jediné chyby a neobdrželi ani jeden trestný bod. Na 100m překážek naše holky potvrdily soběhrdskou převahu nad ostatními sbory. První místo již poněkolikáté obsadila Krystýna Sahulová a na třetím místě zkončila Zuzka Tichá. Na závěr holky se Standou předvedli velmi solidní útok, který měli i dokonce rychlejší než naši muži.