Informace o kolektivu mladých hasičů

02.04.2018 09:12

SDH Soběhrdy zakládá kolektiv mladých hasičů. Hlavní náplní bude výchova dětí v oblasti požární ochrany a příprava nových řádných členů SH ČMS.

Děti budeme vést ke sportu a pohybu. Kolektiv se bude pravidelně jednou týdně scházet na schůzkách, kde se děti budou věnovat zábavním a sportovním činnostem a připravovat se na soutěže s hasičskou tématikou. Náš kolektiv bude zapojen do celorepublikové soutěže v požárním sportu hry "Plamen". Cílem hry je rozvíjet dětské znalosti, dovednosti a vědomosti v oblasti požární ochrany. Dále se budou účastnit okresních soutěží jako jsou např. "Veselá diabolka" a "Hasíkovo dobrodružství".

Děti se budou učit topografické značky, uzlování, základy první pomoci, grafické  značky technických prostředků požární ochrany, hasební prostředky, optické signály a další.

Pro děti budeme pořádat výlety, exkurze, soustředění a další aktivity, kterými budeme děti vést k ochraně životního prostředí. Cílem těchto aktivit bude mimo jiné také sbližování dětí v kolektivu a poznávání nových kamarádů.